Jachthaven Welgelegen

Varen op de Westeinderplassen

Huur een sloep voor een dagje varen op de Westeinderplassen

Varen op de Westeinderplassen, gelegen aan Aalsmeer, zorgt voor een unieke vaarervaring. Wist u dat de Westeinderplassen een rijk flora en fauna bezit? Naast verschillende vogels en planten, is de zeldzame Europese meerval namelijk te vinden in dit natuurrijk gebied. Daarnaast kenmerkt dit gebied zich door de vele kleine eilanden rondom de plas. Ervaar het zelf en huur een sloep aan de Westeinderplassen!

Varen in Leiden
Varen in Leiden

Ontspannend varen op de Westeinderplassen

Als enige plas van het Hollande plassengebied is dit gebied ontstaan door het afgraven van veen voor turfwinning. Met een grootte van 10 km2 is er een verscheidenheid aan watersporten te vinden, maar er zijn ook strandjes te vinden aan de Westeinderplassen waardoor het gebied populair is voor recreanten. Daardoor zijn er in de zomers vele zwemmers te vinden en kan het op de warme zomerdagen gezellig druk zijn!

“Tijdens het varen komt u een rijk aanbod aan flora en fauna tegen”

Vaarroute Westeinderplassen

Een sloep huren op de Westeinderplassen brengt u dwars door de polder en is rust gegarandeerd dus. Houd er wel rekening mee dat dit een langere tocht is dan de vaarroute naar de Kagerplassen en het Braassemermeer. Allemaal de moeite waard, maar afhankelijk of u graag wilt varen, misschien even wilt dobberen en ergens rustig aan wal wilt. Natuurlijk ook afhankelijk van hoelang u een sloep huurt. 

De tocht begint in onze jachthaven in Oegstgeest waarna u langs Warmond vaart om op de Kagerplassen terecht te komen. Vanaf daar vaart u naar het noorden richting het eilandje Kaag, langs Huigsloot, Oude Wetering, Leimuiden en Burgerveen om vervolgens de Westeinderplassen op te varen. Alle plassen meepakken? Dat is ook een mogelijkheid. Neem in dat geval de afslag naar links bij bij Leimuiden op de terugweg en u vaart zo het Braassemermeer op. 

Varen in Leiden

Boek nu nog uw sloep voor een heerlijke dag varen op de Westeinderplassen!