Jachthaven Welgelegen

Varen op het Braassemermeer

Huur een sloep voor een dagje varen op het Braassemermeer

Het Braassemermeer is een geweldige plek voor zeilers. Niet voor niks dat vele grote namen binnen de zeilsport groot zijn gebracht op het Braassemermeer. Zeilboot of niet, tegenwoordig is een sloep huren op het Braassermeer ook een mogelijkheid. Met maar liefst 425 hectare aan wateroppervlak bent u de dag wel zoet. Geniet van, net als op de Kagerplassen, de vele molens en oeverlanden in het gebied. Verken de omgeving en huur een sloep voor dagje varen op het Braassemermeer!

Varen in Leiden
Varen in Leiden

Ontspannend varen op het Braassemermeer

Varen op het Braassemermeer brengt je langs de vele verschillende dorpen. Denk bijvoorbeeld aan Roelofarendsveen of Oude Watering. Allemaal dorpen die zich kenmerken door land- en tuinbouw. Een sloep huren op het Braassemermeer brengt u langs de vele polders en dankzij de prachtige molens zorgt dit voor een nostalgisch gevoel. 

“De vaarroute van de Kagerplassen naar het Braassemermeer garandeert een groot aanbod aan molens”

Vaarroute Braassemermeer

Uw route start bij onze jachthaven in Oegstgeest waarvan u richting de Kagerplassen vaart. Vanuit daar vervolgt u de route door de polder, langs Hoogmade waar na u vervolgens op het Braassemermeer terecht komt. Vervolg u route langs Roelofarendsveen en Oude Watering waarna u verder gaat de polder in en terugkeert op de Kagerplassen. Belooft dat u tijdens deze route een ruim aanbod aan historische molens tegenkomt! Bekijk onze favoriete route op het Braassemermeer.

Varen in Leiden

Ervaar zelf een dagje varen op het Braassemermeer en boek vandaag nog uw sloep!