Jachthaven Welgelegen

Varen op de Kaag

Huur een sloep voor een dagje varen op de Kaag

Varen op de Kaag is een populaire vrijetijdsbesteding. De Kagerplassen zijn dan ook niet voor niets een van de bekendste watersportgebieden van Nederland. Door te varen op de Kaag middenin het Groene Hart tussen Leiden en Amsterdam ontsnapt u ondanks de populariteit van deze spot toch even aan de drukte van de Randstad. Van zeilen tot suppen tot sloepen, op de Kaag is alles mogelijk. Ervaar het zelf en huur een sloep op de kaag en en verken de Kagerplassen, Warmond en Buitenkaag.

Varen in Leiden
Varen in Leiden

Ontspannend varen op de Kagerplassen

De Kaag kenmerkt zich door meer dan tien verschillende plassen, allemaal met hun eigen unieke ervaring. Dit natuurgebied beschikt over slootjes, polders, eilanden en nog veel meer, waardoor u kennismaakt met het authentieke Hollandse landschap. Wist u dat de gemeente Kaag de meeste molens van Nederland telt? Dit alles zorgt voor een vaarroute in een schilderachtige omgeving, zodat u ontspannen terugkomt van een dagje varen op de Kagerplassen dus huur een sloep op de Kaag.

Vaarroute Kagerplassen

Tijdens het varen op de Kaag komt u langs allerlei locaties die een bezoekje waard zijn. Uw vaarroute begint in onze jachthaven in Oegstgeest, waarvan u gelijk langs één van de mooiste dorpjes aan de Kaag vaart: Warmond. Dit dorp kent een rijke historie en heeft een officieel beschermd dorpsgezicht. Leuk om ook eens vanaf de sloep te bekijken. Vanaf daar vaart u naar de Kagerplassen waar, onder andere, de dorpen Zevenhuizen en Buitenkaag te vinden zijn. Van de eilanden is er slechts een eiland bewoond: Kaageiland. Dit dorpje is enkel te bereiken per boot wat een idyllisch plaatje oplevert en is daardoor zeker de moeite waard om aan wal te gaan e voor een kopje koffie of een heerlijke lunch. 

Varen in Leiden

Ervaar zelf een dagje varen op de Kaag en boek vandaag nog uw sloep!