Jachthaven Welgelegen

Varen in Leiden

Huur een sloep voor dagje varen in Leiden

Dat Leiden een prachtige stad is met veel historie en mooie grachten is een ding dat zeker is, maar heeft u deze stad ook al eens vanaf het water gezien? Dit is de uitgelezen kans de stad eens met de sloep te verkennen door te varen in Leiden. Leiden heeft namelijk met een 28 kilometer (!) lang netwerk aan grachten, volle terrasjes en historische panden genoeg om te zien en dus genoeg reden om een sloep te huren in Leiden. 

Varen in Leiden
Varen in Leiden

Gezellig varen in Leiden

Door richting Leiden te varen heeft u twee opties.  Enerzijds kunt u kiezen voor een route waar u Leiden onder de loep neemt en per sloep ontdekt wat Leiden te bieden heeft. Denk aan de prachtige grachten, de gezellige terrasjes maar ook een flink aantal bezienswaardigheden van Leiden is te zien per sloep. Gegarandeerd dat u met deze vaarroute u niet verveelt. Anderzijds, kunt u kiezen voor een combinatie van natuur en stad. Vaar eerst een stukje door de Leidse grachten en vaar dan richting de Kaag om van de natuur te genieten. 

Vaarroute Leiden

Een andere optie is de combinatie route waarbij u stad en natuur combineert. Vaar vanaf onze jachthaven in Oegstgeest eerst richting Leiden waar u zelf kiest welke route u neemt. In plaats van dezelfde richting terug te varen, neemt u in dit geval de afslag waar de Herengracht en de Zijlsingel elkaar kruisen. Vervolgens komt u op de Kaag terecht waar u de tocht vervolgt waar u kunt genieten van de rust en de prachtige natuur.

Varen in Leiden

Wilt u zelf eens beleven hoe het is om u zich te begeven op de wateren van de Leidse grachten? Huur direct een sloep!